Grubbevorster Woordebook

onderneming
Cultuur

Welkom bij het "Grubbevorster Woordebook"

 WIJ VINDEN EN VERBINDEN ELKAAR ÓÓK IN ONS EIGEN GRUBBENVORSTER DIALECT

Inleiding

Op de site van de ‘Stichting Historische Kring Grubbenvorst-Lottum’ was voorheen een "Grubbevorster woordenbook" te vinden. Hieraan ontlenen wij de volgende tekst:

“In veel plaatsen rond Grubbenvorst is men bezig met een dialect woordenboek, of heeft men dit al uitgegeven. Overal begint hierna de discussie over de juiste wijze van het dialect. Om deze discussie te voorkomen: We hebben niet de pretentie hier een correct en definitief woordenboek de plaatsen. De discussie over of het nu kienger of kinder zijn zal ook hierna nog wel blijven….. De woordenlijst is afkomstig van José Wennekers en wordt gebruikt om de teksten van de Flap (de Gekke Maondigskrant van de Plaggenhouwers) de verplatten. daarom is de naam Flappenplat misschien beter op zijn plaats voor deze lijst.”

Voor het "Grubbevorster Woordebook" dat u op deze site aantreft, hebben wij de lijst van José Wennekers (waarvoor dank) als basis genomen, echter met de mogelijkheid om dit verder uit te bouwen. Gedetailleerde kennisname van een aantal Flaps heeft inmiddels tot een forse uitbreiding van de woordenlijst geleid. Een uitbreiding die zogezegd via de omgekeerde weg tot stand kwam.

U vindt het Grubbevorster Woordebook HIER (klikken)

Mocht ook u een bijdrage kunnen leveren, dan nodigen wij u van harte uit.

Heeft u correcties en/of aanvullingen? Wij vernemen die graag!

Gebruik hiervoor onderstaande contactmogelijkheid of stuur uw bijdrage per mail naar redactie@grubbenvorst-online.nl.

SVP hierbij duidelijk aangeven:

Nederlands - Dialect

of

Dialect - Nederlands

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

Kees Cligge
-1