Senioren St Jan Grubbenvorst

non-profit organisatie
Verenigingen
Ontmoeten
Ontspanning

Lid zijn van de Senioren St. Jan betekent:

Dat u lid bent van een plaatselijke afdeling.

De afdeling komt op voor de belangen van de ouderen in uw gemeente.

De afdeling is ook een plek voor ontmoeting, voor ontspanning of om samen actief bezig te zijn.

Dat u tevens lid bent van de provinciale bond KBO-Limburg en dat uw belangen ook provinciaal en landelijk behartigd worden.

KBO-Limburg, Brabant, Gelderland, Overijsel en Noord-Holland vormen samen Senioren Netwerk Nederland met meer dan 200.000 leden (30.000 in Limburg) en … hoe meer leden, hoe meer invloed kan worden uitgeoefend op politiek, overheid en andere instellingen.

Wij maken ons sterk voor:

  • een goede en betaalbare gezondheidszorg;
  • behoud van de AOW en pensioenen;
  • handhaving van de koopkracht;
  • voldoende, betaalbare, veilige en voor ouderen geschikte woningen
  • een goed geregeld, betaalbaar en toegankelijk openbaar vervoer.

Dat u 11 keer per jaar het ledenblad "Ons" Limburgr ontvangt: een magazine speciaal voor ouderen, boordevol interessante informatie.

Dat u profiteert van leuke kortingen.

Met de KBO-ledenpas krijgt u interessante kortingen op allerlei producten en diensten zoals telefonie, energie, slaapkamer-inrichting, drogisterijproducten, recreatie, electronica etc. (zie www.15plus.nl).

Dat u gebruik kunt maken van de persoonlijke ledenservice zoals hulp bij het invullen van uw belastingformulier of een beroep kunt doen op de vrijwillige ouderenadviseur.

U kunt hiervoor contact opnemen met uw afdeling of u kunt bellen met 0475-381740 (bureau KBO Limburg).

Invullen belasting formulier:

Er zijn in ons dorp twee KBO mensen, die u graag helpen bij het invullen van uw aangifte van de belasting. U kunt contact opnemen met J .Caris telefoon 3661936..

Dat u - als u 75 jaar bent (of tussen 70 en 75 jaar en uw rijbewijs verloopt op of na uw 75e verjaardag) - de verplichte medische rijbewijskeuring kunt krijgen voor 25 à 30 euro bij een aantal artsen bij u in de buurt (een voordeel van ongeveer 45 euro).

Op dinsdagmorgen kunt u van 10.00 – 12.00 uur hiervoor bellen met 0475-381744.

Dat u terecht kunt voor informatie en advies.

Voor vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn en gezondheid kunt u bellen met de servicetelefoon: 0900–8212183, op werkdagen van 9.30-12.30 uur (0,10 per minuut).

Voor vragen op sociaal-economisch en juridisch gebied kunt u bellen met het juristenteam: 0900-8212183, op donderdagmiddag van 13.30-15.30 uur, (0,10 per minuut).

Of e-mail naar info@kbolimburg.nl

Dat u een aantrekkelijke collectieve ziektekostenverzekering kunt afsluiten met een flinke premiekorting met een eenmalige tegemoetkoming van 17,50 euro voor het KBO-lidmaatschap.(2023)

Bel met Zilveren Kruis Achmea, tel. 0900-0606 (0,05 per minuut).

Dat u solidair bent met ouderen die het minder goed hebben.

De KBO komt in het bijzonder op voor ouderen met een laag inkomen (alleen AOW of met een klein aanvullend pensioen) of voor ouderen die afhankelijk zijn van zorg of eenzaam zijn.

Daarom KBO !

Wie

Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Waar

Asterstraat 2
Grubbenvorst

Contact

Heb je een vraag?
Stuur ons een bericht via het onderstaande contactformulier:

-6