SamenUitBus

non-profit organisatie
Ontmoeten

Samen op stap in de regio Horst aan de Maas

Vanaf januari 2011 rijdt er voor de senioren in Horst aan de Maas de SamenUitBus. Deze activiteit is een voorziening van het Nationaal Ouderenfonds en wordt in de gemeente sinds 2014 uitgevoerd door Stichting SamenUitBus (m.i.v. 1 januari 2015 ANBI) in samenwerking met de gemeente en Wonen Limburg. Met de inzet van vrijwilligers kan de bus bijna dagelijks de weg op.

Senioren en mensen met een beperking worden in de gelegenheid gesteld om samen met leeftijdsgenoten te gaan winkelen en gezellig op stap te gaan. Ontmoeting en contacten leggen is een belangrijke doelstelling van de SamenUitBus. Het winkelen en de uitstapjes beperken zich niet alleen tot Horst aan de Maas. Er worden ook uitstapjes georganiseerd naar andere plaatsen en bezienswaardigheden in de regio.

De SamenUitBus levert een bijdrage aan het voorkomen van een sociaal isolement. Senioren en mensen met een beperking kunnen contacten leggen met anderen. Dit bevordert het langer zelfstandig wonen, de gezondheid en de eigenwaarde van ouderen.

Het Nationaal Ouderenfonds heeft in heel Nederland (momenteel) ruim 70 BoodschappenPlusBussen op de weg.

Wie

Volwassenen
Senioren

Waar

Jacob Merlostraat 11
Horst