Start bouw productielocatie Hessing

econonomie
1 april 2021

Hessing Supervers start met de bouw van een nieuwe groente productielocatie in Horst aan de Maas, Greenport Venlo. Gisteren 31 maart 2021 werd het eerste beton gegoten door burgemeester Ryan Palmen, wethouder Rudy Tegels en Joost van den Akker (gedeputeerde van de Provincie Limburg).

De nieuwe productielocatie ligt dichtbij de grootste tuinbouwgebieden van Nederland. Hierdoor kan Hessing lokale, verse producten sneller verwerken en nog beter inspelen op de sterk groeiende vraag naar verse groente en fruit. Vanaf eind 2023 produceert Hessing een groot deel van alle bewerkte groente op de nieuwe productielocatie in Horst aan de Maas.

Versterking agro- en foodsector

Burgemeester Palmen is trots: “Hessing Supervers is een bedrijf dat goed past in het DNA van onze gemeente en regio. Hun komst is het bewijs dat we met ‘de Gezondste Regio’ op de goede weg zijn.” Wethouder Tegels vult aan: ‘Als dé hotspot voor agro- en agrotech-industrie, met onder andere de Brightlands Campus Greenport Venlo, is Greenport Venlo een prefecte vestingslocatie voor een bedrijf als Hessing. Voor ons is hun komst een goede versterking van die agro- en foodsector.”

Wie

Volwassenen