Samenwerking gemeente en ReindonkEnergie

Duurzaamheid
29 maart 2021

Gemeente Horst aan de Maas en Reindonk Energie staan beiden voor de ambitie om te werken aan een duurzame, lokale energievoorziening waar de lokale omgeving profijt van heeft.

De gemeente ondersteunt Reindonk Energie in het realiseren van de coöperatieve zonneweide ’t Veen met een garantstelling. Daarnaast spreekt de gemeente de intentie uit om sámen met Reindonk Energie de mogelijkheden voor grootschalige energielandschappen te verkennen. Reindonk Energie heeft een actieve rol en is een belangrijke partner in de verkenning van de gebieden Mariapeel en Maaslijn-A73. Op deze manier wil de gemeente samen met Reindonk Energie werken aan een duurzame energievoorziening van en voor de lokale omgeving.

Vrijdag werden de papieren ondertekend waarmee de garantstelling en de intentie bekrachtigd werden. Dit gebeurde in Griendtsveen waar op het voormalige voetbalterrein een zonneweide komt te liggen. Dit project is een samenwerking van Reindonk Energie en de kern Griendtsveen. Het is onderdeel van de herontwikkeling van het sportpark.

Met deze zonneweide kunnen inwoners van Griendtsveen bijdragen aan duurzame energie. Reindonk Energie gaat bekijken hoe de verdeling van de lusten en lasten voor grondeigenaren en omwonenden er uit moet zien. Ook de mogelijkheden voor inwoners om financieel te mee te doen, zijn onderdeel hiervan.

Met het ondertekenen van de garantstelling voor de realisatie van Zonneweide ’t Veen en de intentieovereenkomst voor de samenwerking, slaan de gemeente Horst aan de Maas en Reindonk Energie de handen ineen om te werken aan een duurzame, lokale energievoorziening.

Wie

Volwassenen