Burgemeester Palmen brengt op 16 juli 2019 bezoek aan Grubbenvorst

Ontmoeten
17 juli 2019

Bij zijn aantreden als burgemeester heeft de heer Ryan Palmen te kennen gegeven alle kernen te willen bezoeken. Vandaag was Grubbenvorst aan de beurt. Er was door de Dorpsraad een fietstocht uitgestippeld die begon bij La Providence. Daar liet directrice Carla van Zanten haar licht schijnen over een nieuw burgerinitiatief “Sans Soucie”. Het betreft hier een mogelijk toekomstig wooncomplex in de kloostertuin. Maar ook was er aandacht voor de kortgeleden geplaatste ramen die in het kort het leven van Pastoor Vullinghs en zijn activiteiten voor het Ward Instituut uitbeelden. Dit instituut verzorgde de opleiding van duizenden onderwijskrachten die decennialang het landelijk zangonderwijs hebben bepaald op talrijke katholieke scholen. Daarna ging het richting centrum waar onderweg de heer Palmen nog gewezen werd op de nodige burgerinitiatieven zoals onder andere de poortwachters, de carillontoren, de Plaggehouwer en de fraaie bloembakken aan de lantaarnpalen. De stoet ging vervolgens richting Gebroken Slot waar de burgemeester werd bijgepraat over het verhaal van de Witte Dame en het afgelopen jaar gehouden Witte Dame Festival. Aansluitend werd in de kantine van GFC stil gestaan bij weer een nieuw initiatief in Grubbenvorst. Het betreft het samenwerken van verenigingen onder de naam “Grubbenvorst Verenigt”. Tenslotte kreeg de burgemeester in de Dorpsstraat uitleg over het project “Maaskant”.
Rond half tien arriveerde de groep bij de Baersdonk om in een “ College Tourachtige” setting de heer Palmen de nodige vragen te stellen. Helaas was de datum van zijn bezoek aan ons dorp ongelukkig gekozen aangezien veel dorpelingen al met vakantie zijn. Vandaar dat het maximale aantal van honderd bezoekers niet gehaald werd. Voor Kees Cligge voorzitter van Grubbenvorst-online echter geen enkele belemmering om een puike presentatie van het geheel vernieuwde Grubbenvorst-online te geven. Daarna was het woord aan de spreekstalmeester van dienst Piet Seegers. Hij had de nodige vragen aan de burgemeester omtrent zijn plannen tijdens zijn burgemeesterschap. Ondanks de korte tijd die beschikbaar was heeft het aanwezige publiek toch een goede indruk kunnen krijgen van de gedrevenheid van hun nieuwe burgemeester.
Als herinnering aan zijn bezoek kreeg de heer Palmen een kunstwerkje aangeboden voorstellende de Plaggehouwer en de Witte Dame zoals deze in het groot, als poortwachter, aan alle ingangen van het dorp te bewonderen zijn.

Contact

Neem contact op met Geertjan:

Geertjan Zinken
Contactpersoon
-44