TOUR DE L1MBOURG LIFE IN GRUBBENVORST

Sport
1 september 2020

PERSBERICHT..

 

TOUR DE L1MBOURG VANAF HET PASTOOR VULLINGHSPLEIN IN GRUBBENVORST

De rondreizende wielertalkshow van L1 komt weer naar onze gemeente Horst aan de Maas en speciaal naar de kern Grubbenvorst. Op dinsdag 15 september aanstaande staan ze op het Pastoor Vullinghsplein in Grubbenvorst. Het programma zit vol humor, sport en wetenswaardigheden en uiteraard komt ook onze gemeente en vooral Grubbenvorst aan bod. Maurice de Heus en Gert Jakobs ontvangen leuke en inspirerende gasten aan tafel om de Touretappe van de dag te bespreken.

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland en dus maakt regionale omroep L1 deze zomer weer het programma Tour de L1mbourg van 29 augustus t/m 20 september tijdens het grootste wielerevenement van de wereld; de Tour de France. Iedere dag is er vanaf 18:30 uur een sfeervolle wielertalkshow vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV. Vanaf 16.30 uur is de Tour de France etappe van de dag te bekijken op een groot scherm op het Pastoor Vullinghsplein. Op dinsdag 15 september aanstaande landt de karavaan dus op het Pastoor Vullinghsplein in Grubbenvorst. Het Ondernemers Collectief Grubbenvorst heeft als locatie het Pastoor Vullinghsplein in het centrum van de kern Grubbenvorst gekozen. Het plein ligt centraal op een kruispunt van vele wegen en richtingen. Een beeld dat past in de visie van een samenwerkend Grubbenvorst. Kortom; een idyllische en toeristische plek.

Presentator Maurice de Heus wordt tijdens de Tour de L1mbourg bijgestaan door analyticus en oud-wielrenner Gert Jakobs, terwijl Frank Moonen bijdrages vanuit Frankrijk verzorgt. Op L1 Radio gaat Rian Moonen dagelijks op zoek naar de mooie plekjes en verhalen in de gemeente van de dag.

Iedereen is uitgenodigd om deze live uitzending gratis bij te wonen. Kom dus live meekijken op dinsdag 15 september aanstaande op het Pastoor Vullinghsplein in Grubbenvorst. Zowel op het terras van Brasserie In de Witte Dame als op het Pastoor Vullinghsplein worden de corona-maatregelen nageleefd.

Tour de L1mbourg is t/m zondag 20 september dagelijks te zien op L1 TV, om 18:30 uur (live), 20:30 en 22:30 uur.

Het door burgemeester Ryan Palmen gevraagde maatschappelijk tintje met betrekking tot de uitzending van L1 inzake Tour de L1mbourg op dinsdag 15 september aanstaande zullen wij als volgt invullen. Aanvang 2020 is Stichting Grubbenvorst Verenigt opgericht. Een stichting waarin (tot nu toe) 24 partijen participeren. Het doel van deze stichting is het bevorderen van een duurzame en toekomstbestendige samenwerking op het gebied van onderwijs, cultuur, sport en historie alsmede op sociaal-maatschappelijk vlak in Grubbenvorst tussen diverse organisaties, daaronder begrepen verenigingen en stichtingen. Mede om genoemde doelstelling te realiseren zal een app worden geïntroduceerd die verbindt en een echte meerwaarde creëert voor de totale organisatie. Er ontstaat hierdoor één centraal platform voor alle communicatie. Donaties, giften etc. op 15 september 2020 komen ten goede aan de hierboven omschreven app. Wij hopen als organisatie (Ondernemers Collectief Grubbenvorst) hiermee een steentje te kunnen bijdragen aan een duurzame samenwerking en leefbaarheid in de kern Grubbenvorst.

Partners: Gemeente Horst aan de Maas, L1 Televisie en Ondernemers Collectief Grubbenvorst

EINDE PERSBERICHT

 

Jos Wijnen

M 06-51 97 01 76

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren