Patiënten VieCurie mogen weer bezoek ontvangen

27 mei 2020
Patiënten die opgenomen zijn in VieCuri mogen vanaf woensdag 27 mei weer beperkt bezoek ontvangen. Veilige zorg is altijd ons uitgangspunt. Daarom geldt een aantal voorwaarden:
▪️ Je mag niet op bezoek komen als je klachten hebt die te maken kunnen hebben met het coronavirus. Ook mag je niet op bezoek komen wanneer je in thuisisolatie bent en/of een huisgenoot hebt die positief is getest op corona de afgelopen 2 weken.
▪️ Het dragen van een goed mondneusmasker is verplicht. Iedere bezoeker krijgt een nieuw, schoon mondkapje van VieCuri.
▪️ Patiënten mogen één bezoeker per dag ontvangen. Bij voorkeur is dit altijd dezelfde persoon om het aantal contacten (en daarmee besmettingsrisico) zo klein mogelijk te houden.
▪️ Er is één bezoekmoment van maximaal 2 uur per dag: op werkdagen tussen 18.00-20.00 uur. Op zaterdag, zondag en feestdagen tussen 14.00-16.00 uur.
▪️ Bezoek is ook toegestaan bij patiënten die positief zijn getest op het coronavirus of covid-verdacht zijn. Hierbij gelden wel extra beschermingsmaatregelen (deze uitleg krijg je op de verpleegafdeling).
▪️ Uiteraard gelden onze basis hygiënemaatregelen.
▪️ Voor enkele afdelingen geldt dat bezoek alleen op afspraak plaatsvindt: de Acute Opname Afdeling, de Brain Care Unit, de Intensive Care, de Eerste Harthulp, het Geboortecentrum en de verpleegafdeling Kindergeneeskunde. Ook deze afdelingen houden zich verder aan bovenstaande uitgangspunten.
▪️ Voor terminale patiënten geldt: bezoek alleen op afspraak en maximaal aantal bezoekers in overleg.

Contact

Geertjan Zinken
Contactpersoon

Neem contact op met Geertjan:

-24