PMD container niet leeg?

Duurzaamheid
1 september 2023

Heb je een kaart gekregen en is de container niet leeg? Op de kaart staan de mogelijke redenen waarom het PMD bij jou niet is opgehaald.

Kwam het door een niet-doorzichtige zak?

Schud het PMD los om in de container of verpak het in een doorzichtige zak. De container mag je de volgende keer weer aanbieden, als het nodig is met een extra doorzichtige zak erbij. PMD doe je los in de blauwe PMD-container. Gebruik je toch zakken in de container, zorg dan dat de zakken doorzichtig zijn! Zo kan de inzamelaar en de verwerker controleren of de goede afvalsoorten erin zitten. Zwarte of grijze zakken nemen we daarom niet meer mee, dit geldt ook voor de binnenzakken voor een container.

Wat hoort er bij PMD?

Bij PMD horen plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons.

Check het hier https://www.horstaandemaas.nl/pmd-afval

Doorzichtige zakken (zoals in de foto) zijn in verschillende winkels of online te koop. Doorzichtige pedaalemmerzakken zijn hiervoor prima geschikt en overal verkrijgbaar. Bij het goed scheiden van afval levert PMD geld op. Dat geld zet de gemeente in om de afvalstoffenheffing laag te houden. Als er verkeerd afval bij het PMD zit óf de verwerker kan het afval niet zien, dan wordt het afgekeurd. Het PMD levert dan geen geld meer op.

Wie

Jongeren
Volwassenen