Financiële steun voor verenigingen !

Sport
29 november 2022

Financiële steun voor verenigingen en maatschappelijke organisaties zodat iedereen mee kan blijven doen

Verenigingen en maatschappelijke organisaties zijn van groot belang voor onze inwoners. Daarom stellen wij een regeling vast voor verenigingen en maatschappelijke organisaties die geconfronteerd worden met een gestegen energierekening. Zij kunnen bij de gemeente een aanvraag indienen vanaf 1 april 2023.

Wat houdt de regeling in?

De regeling is op basis van de daadwerkelijk gestegen energiekosten in oktober ’22 tot en met maart ’23. Een deel van de gestegen kosten wordt vergoed. Het gaat om 75% van het verschil tussen het oude en nieuwe tarief. Wethouder Elbert Joosten - WH zegt over de regeling: ‘Verenigingen en maatschappelijke organisaties leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid in Horst aan de Maas. Dat willen wij als college zoveel mogelijk in stand houden. Sommige verenigingen zijn simpelweg niet in staat om de hoge energierekening te betalen. Of zij zijn genoodzaakt een hogere contributie te vragen aan leden. Met deze regeling komen wij hen hierin tegemoet’.

Acute betalingsproblemen?

Alle verenigingen kunnen een aanvraag doen vanaf 1 april 2023. Een uitzondering vormen de verenigingen en maatschappelijke organisaties met acute betalingsproblemen, waar het water echt aan de lippen staat. Zij kunnen zich nu al via onze website melden: www.horstaandemaas.nl/energieregeling. Via een maatwerkgesprek kunnen wij, waar nodig, een vereniging eerder helpen.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen