Gewoën Schoën

Groen
11 oktober 2022

Er zijn steeds meer mensen die hun leefomgeving vrij willen houden van het oh zo verfoeide zwerfafval. Ook in ons dorp zijn deze MooiMakers, zoals ze tegenwoordig heten, zeer actief. Zij ruimen op wanneer het hen uitkomt. Sommige lopen alleen, anderen met een wandelmaatje ( ook gezellig) en soms zijn er maandelijkse opruimrondes door tientallen MooiMakers tegelijk.

Ook de gemeente stelt deze individuele en gezamenlijke acties bijzonder op prijs en stellen hiervoor de nodige materialen beschikbaar. Ook zorgt zij ervoor dat het verzamelde afval wekelijks op woensdag bij de MooiMaker thuis wordt opgehaald.

Daarnaast is er een handige app die ervoor zorgt dat een bepaalde route niet twee keer op hetzelfde moment gelopen wordt. Deze app heet Helemaalgroen. Er is ook een website van met dezelfde naam helemaalgroen.nl . Daar kun je de resultaten van het groeiend aantal MooiMakers op landelijk niveau nagenoeg op de voet volgen.

Inmiddels zijn zesendertig vrijwilligers in ons dorp actief en dat is best een heel behoorlijk aantal. Maar ook hier geldt: vele handen maken licht werk. Dus wil jij ook graag meedoen met dit dankbare werk dan kun je je opgeven via de website van de Gemeente Horst aan de Maas. Zij zorgen er dan voor dat je geschikte materialen krijgt en de nodige informatie.

Verder informeren zij de MooiMakers geregeld via de nieuwsbrief over nieuwe initiatieven en ontwikkelingen op het gebied van Zwerfafval .

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen