Nieuwsbrief nr. 7

Cultuur
23 september 2022

Oproep: Contactpersonen van de deelnemende groepen graag deze nieusbrief verspreiden binnen de groep.

Nog maar 4 weken te gaan….

Nog maar een maand te gaan en we openen de Middeleeuwse poort van het centrum van Grubbenvorst. Op talrijke plaatsen wordt theaterstukken gerepeteerd en straatacts voorbereid. De bewoners van het festivalgebied werken ideeën uit voor de aankleding van hun huis en tuin. Het belooft een mooi festival te worden waaraan deelnemers en bezoekers veel plezier zullen beleven.

De bezoeker kan voor enkele uren onderdompelen in de wereld van de Witte Dame. Een legende die zich afspeelt in de Middeleeuwen. Geniet van theater, straatacts, muziek en dans, een legergarnizoen, kinderactiviteiten, oude ambachten en een mooi aangekleed festivalgebied. De legende van de Witte Dame wordt gespeeld in de vorm van een rockopera.

Laat je verwennen in onze herberg waar uiteraard de Witte van Grubbe wordt geschonken.

Spectaculaire slotact Witte Dame Festival

Dankzij een subsidie uit de culturele hotpot van de gemeente Horst aan de Maas kunnen wij het Witte Dame Festival op beide festivaldagen afsluiten met een spectaculaire slotact. Voor deze slotact zoeken wij veel figuranten. Je hoeft als figurant geen toneelspeler te zijn of te acteren. Samen met heel veel anderen krijg je in de slotact een rol zonder te spreken. De kledij zal simpel zijn. Je kunt op een of twee dagen aan de slotact deelnemen. Wij vragen slechts een half uur van je tijd. Nieuwsgierig?

Tijdens de informatiebijeenkomst op maandag 3 oktober, aanvang 20.00 uur in ‘t Haeren, zal regisseur Miriam Wijnen de slotact uiteen zetten.

Doe mee samen met je familie, vrienden of team en beleef deze geweldige ervaring. 

Decor van “de strijd om de kathedraal” naar de Kerkstraat

Indien je in juni het theaterstuk “de strijd om de kathedraal” op het vml Floriade terrein heb bezocht, heb je de mooie de decors gezien die door De Theatermakers zijn gemaakt. Dit Middeleeuws decor, bestaande uit huisjes, zal ook tijdens ons festival worden opgebouwd. Met enkele vrijwilligers is onlangs alles in Den Bosch opgehaald en naar de Raat gebracht. Tijdens het festival zullen wij de 11 Middeleeuwse huizen opbouwen in de Kerkstraat. Wij zoeken figuranten die tijdens het festival dit “dorpje” willen bewonen. Lijkt het jou leuk een van deze figuranten te zijn?

Laat het ons weten.

Ticketverkoop.

De ticketverkoop komt goed op gang. Veel mensen kiezen voor een pass-partout en kunnen daarmee gedurende twee dagen door het festivalgebied struinen. De pass-partouts zijn alleen in de voorverkoop via onze website www.wittedamefestival.nl te koop. Ook de dagtickets zijn via onze website koop. Je voorkomt met een ticket in de voorverkoop een wachtrij aan de dagkassa, loopt niet de kans dat het festivalgebied vol is en bent ook nog eens voordeliger uit. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Hebt je er al eens aan gedacht een ticket kado te geven?

Vier het Witte Dame Festival samen met familie en vrienden.

Informatiebijeenkomst op 3 oktober

Op maandag 3 oktober, aanvang 20.00 uur houden we in t Haeren voor alle deelnemers, vrijwilligers en bewoners van het festivalgebied een informatiebijeenkomst over het Witte Dame Festival.

Tijdens de bijeenkomst wordt o.a. informatie verstrekt over:

·        de definitieve programmering

·        De slotact die op beide festivaldagen plaats vindt

·        Opbouwen en opruimen van het festivalgebied

·        Praktische zaken zoals toegang tot het festivalgebied

·        De toegang voor de deelnemers

·        De after party

Uiteraard komen ook alle vragen van de aanwezigen aan de orde.

Contactgegevens deelnemers

Wij hebben nog niet van alle deelnemers de contactgegevens. Willen de contactpersonen nagaan of van hun groep alle namen en emailadressen bij de organisatie bekend zijn. Wij kunnen dan jedereen rechtstreeks in de laatste maand voor het festival informeren over de laatste ontwikkelingen.

Vrijwilligers en figuranten

Heb jij in de week van het festival tijd om een handje te helpen bij de opbouwwerkzaamheden of het aankleden van het festivalgebied? Geef je naam door aan info@wittedamefestival.nl.

Wij zoeken nog voor de volgende activiteiten mensen die gedurende het festival een aantal uren actief zijn bij:

1.   Een traditionele wasplaats

2.   Een grote middeleeuwse katapult (slingerarm) waarmee kinderen “kogels" kunnen werpen

3.   Oud hollandse spelen

4.   Marskramers

5.   “bewoner” van middeleeuws kwartier

Wij zorgen voor de kleren. Interesse geef je naam door aan info@wittedamefestival.nl

Handjes

Voor het opbouwen en inrichten van het festivalgebied zijn vanaf woensdag 19 oktober tot en met vrijdag 21 oktober, zowel overdag als s' avonds veel vrijwilligers nodig. Wil en kun jij tijd vrij maken voor ons festival. Laat het ons weten.

Scholen bezoeken het Gebroken Slot

In de eerste week van oktober zullen de basisscholen de ruïne van het Gebroken Slot bezoeken en kennis maken met de legende van de Witte Dame en de tijd waarin de legende speelde. Het is belangrijk dat de legende, waaraan Grubbenvorst voor een deel zijn identiteit ontleent, wordt door gegeven aan de jeugd.

Indeling Festivalgebied

Nu we een compleet beeld hebben van de bijna 40 activiteiten in het festivalgebied hebben we alle podia, straatacts, decors een plaats kunnen geven. Een aantal voorstellingen en optredens zullen aan vaste plekken en tijden gebonden zijn. Andere acts spelen zich op afwisselende plekken in het festivalgebied. Binnenkort verschijnt de indeling op onze website www.wittedamefestival.nl en is deze ook op onze facebookpagina te bekijken. Acteurs, verenigingen, figuranten en bewoners zorgen gezamenlijk voor een programma waar we naar uit mogen kijken.

 

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk