Help mee dementie bespreekbaar te maken

Gezondheid
22 september 2022

Een op de vijf mensen krijgt te maken met dementie. De komende jaren zal het aantal mensen met dementie in Horst aan de Maas verdubbelen.

We willen je graag uitnodigen voor de volgende activiteiten!

 

26 september - 19.30u

Collegetour met Ruud Lenssen van de documentaire ‘Wei, zorgen voor pap’

Een gesprek met Ruud Lenssen over de documentaire “Wei, zorgen voor pap” en de theatervoorstelling “Wei achter de mist”. Ruud wordt geïnterviewd maar het publiek kan ook vragen stellen. De collegetour is een initiatief van BiblioNu en vindt plaats in ‘t ‘Gasthoês.

Aanmelden kan via www.biblionu.nl. Deelname is gratis.

28 september - 14.00u

Wil je meer weten over dementie?

Hoe herken je dementie? Wat zijn tips in de omgang? De voorlichting vindt plaats in gezondheidscentrum Hof te Berkel in Horst en wordt verzorgd door trajectbegeleiders van Hulp bij Dementie. De toegang is gratis.

Aanmelden kan via mantelzorghorst@synthese.nl of (077) 3978500

3 oktober - 19.00u

Alzheimercafé in ‘t Gasthoês

Vanaf 3 oktober is er elke eerste maandagavond van de maand een Alzheimercafé in ‘t Gasthoês. Het thema op 3 oktober is ‘Herinneringen ophalen met de herinneringskoffer’. Gastspreker Marga Bakker van BiblioNu zal de avond verzorgen. Een Alzheimercafé biedt gezelligheid en mooie ontmoetingen. Voel je welkom en neem vooral iemand mee. Dat kan je geliefde zijn, een vriend, buurvrouw of familielid.

21 september - 3 oktober

Informatiehoek in bibliotheek ’t Gasthoês

In deze periode is er in de bibliotheek een informatiehoek over dementie.

9 oktober - 14.00u en 19.00u

Theatervoorstelling ‘Wei achter de mist’ van Craviet

‘Wei: Achter de Mist’ vertelt het verhaal over emoties en gedachten die spelen op het moment dat dementie het leven gaat bepalen. Het laat de onmisbare rol van de mantelzorger zien. De opofferingen die gemaakt moeten worden, maar ook de onvoorwaardelijke liefde voor elkaar. Kaartjes voor de voorstelling in ‘t Gasthoês zijn te bestellen via www.gasthoes.nl. Kosten 19 euro.

11  oktober

Beleef dementie; simulatie met Virtual Reality bril

Kruip in de huid van iemand met dementie door een simulatietraining te volgen met een Virtual Reality bril. Het geeft inzicht en begrip. De training duurt 45 minuten en vindt plaats in ‘t Gasthoês. Er is plaats voor max.30 personen. Aanmelden kan via mantelzorghorst@synthese.nl of (077) 3978500. Voor mantelzorgers die ingeschreven staan bij het Steunpunt Mantelzorg is de training gratis. Anderen betalen 55 euro per persoon.

Najaar

Gespreksgroep partners van mensen met dementie

In het najaar start een gesprekgroep voor partners van mensen met dementie. De bijeenkomsten zullen begeleid worden door een trajectbegeleider van Hulp bij Dementie. De bijeenkomsten zullen

plaatsvinden in de Kantfabriek in Horst. Belangstellenden kunnen contact opnemen met het steunpunt mantelzorg. Mail: mantelzorghorst@synthese.nl of (077)  3978500

 

Voor meer informatie over de activiteiten kun je terecht bij Anja Damhuis van Synthese. mantelzorghorst@synthese.nl of 06 36164919

Wie

Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk