Nieuwsbrief nr. 5

Cultuur
29 augustus 2022

Nieuwsbrief nr. 5

Beste lezers,

Voorverkoop Witte Dame Festival

De voorverkoop voor het Witte Dame Festival is van start gegaan. Dagtickets en passe-partouts (toegang voor beide festivaldagen) zijn te koop op de website www.wittedamefestival.nl onder de knop tickets. Met tickets in de voorverkoop hebt je financieel voordeel, voorkom je een wachtrij bij de dagkassa en loop je niet het risico dat het festivalgebied vol is. Tip familie, vrienden en kennissen tijdig en maak van het Witte Dame Festival een reünie.

Aankleding festivalgebied

Voor de aankleding van het festivalgebied zoeken wij attributen waarmee de middeleeuwse sfeer versterkt kan worden. Denk aan tonnen, houten kruiwagens, oude ploegen etc. Wij willen de spullen graag lenen en weer in de zelfde staat terug bezorgen. Heb jij of weet jij spullen? Laat het ons weten op info@wittedamefestival.nl.

Rondgang door het festivalgebied.

Op maandag 5 en dinsdag 6 september maken we tussen 17.00 en 20.00 uur een rondje langs de huizen in het festivalgebied om op te tekenen of de bewoners mee willen doen en zo ja, op welke wijze. Denk, voor zover dat nog niet gedaan is, al vast na op welke wijze je met huis, tuin en/of in persoon een bijdrage kunt leveren aan het festival.

De herberg

Tijdens het festival is er op het Pastoor Vullinghsplein een herberg geopend waar onze gasten terecht kunnen voor een heerlijk glas bier en degelijke kost. Uiteraard zal ook dit jaar De Witte van Grubbe weer rijkelijk vloeien. Dit speciaalbier is in 2017 door brouwerij de Klep in Venlo speciaal gebrouwen voor het Witte Dame Festival. Indien jij interesse hebt om een aantal uren in onze herberg te werken, horen we dat graag. Info@wittedamefestival.nl

Figuranten

Behoudens de acteurs in de diverse theaterstukken en straatacts, hebben zich ook talrijke figuranten aangemeld die graag een rol willen spelen in het Middeleeuws straatbeeld. In de loop van september organiseren wij voor de figuranten een aparte bijeenkomst waarin we nadere afspraken maken over de rol en de kledij die daar bij past. Wil jij ook graag figureren maar heb je dat nog niet doorgegeven? Laat het ons weten op info@wittedamefestival.nl. Ook indien je zelf geen idee hebt over welke rol je zou willen spelen, kun jij je melden. We zoeken dan samen naar wat bij jou past.

Decor “strijd om de Kathedraal"

Misschien heb je in juni de uitvoering bezocht op het vml. Floriade terrein van het theaterstuk de strijd om de Kathedraal. Het spel speelt in de Middeleeuwen en de prachtige decors zijn ook te bewonderen tijdens ons festival.

Ut volle maon moment

In Horst aan de Maas bestaat sinds dit jaar de zogenaamde culture hotpot. De culturele hotpot draagt in financiële zin bij aan vernieuwende culturele projecten. Het Witte Dame Festival zal op beide dagen worden afgesloten met een culturele happening die aan de voorwaarden van de culturele hotpot voldoet. De regie voor dit project ligt bij Miriam Wijnen, bekend van cabaret en al eerder de regisseur van een tweetal Grubbenvorster revues. Bij de vorige editie van het Witte Dame Festival regisseerde zij o.m. de rockopera Witte Dame en andere theaterstukken. Voor deze massale slotact zoeken wij ook nog mensen voor een niet sprekende rol. Heb jij interesse om mee te doen aan dit spectaculaire slotakkoord op beide festivaldagen? Laat het ons weten op info@wittedamefestival.nl.

Vrind van de Witte Dame.

Behoudens sponsering door bedrijven bestaat ook de mogelijkheid voor particulieren om een financiële bijdrage te doneren aan het Witte Dame Festival. Wil jij Vrind van ons festival worden?  

Maak dan minimaal € 50,- over naar ons banknummer NL57RABO 0192 3259 73 onder vermelding van Vrind WDF en je mailadres. Je ontvangt dan een pass-partout voor beide festivaldagen.

 

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk