Grubbenvorst bedankt!

Sociaal
16 augustus 2022

Vorige week zijn de asielzoekers in ’t Haeren in Grubbenvorst verhuisd naar Roermond en Horst. We kijken terug op twee weken waarin inwoners, de direct omwonenden en de vrijwilligers hun best gedaan hebben om de vluchtelingen een welkom en veilig gevoel te geven. De twee weken zijn mede hierdoor soepel en zonder incidenten verlopen. We zijn trots op de veerkracht van Grubbenvorst. Wij kunnen als gemeente alleen maar onze verantwoordelijkheid nemen als we een samenleving hebben die begrip heeft voor de omstandigheden en bereid is met ons de schouders er onder te zetten. Het is fantastisch dat we op zó veel vrijwilligers een beroep konden doen. Ook de asielzoekers zelf waren dankbaar voor de geboden ruimte. Dat is ook mooi te zien aan de indrukwekkende muur vol tekeningen als bedankje (zie foto).

Een aantal vluchtelingen in Grubbenvorst verhuizen naar de noodopvang in de Kasteelse Bossen in Horst. Daar komen ze samen met de gezinnen met kinderen uit de gemeente Maashorst. De andere vluchtelingen verhuizen naar de gemeente Roermond.

Uiteraard kunnen wij nog altijd vrijwilligers gebruiken bij de noodopvang in de Kasteelse Bossen in Horst. Ook voor de opvang van Oekraïense mensen in Swolgen zijn vrijwilligers altijd welkom. Mocht u nog tijd en zin hebben om een steentje bij te dragen, dan kunt u zich aanmelden via onze website www.horstaandemaas.nl/vluchtelingen.

Wie

Volwassenen
Senioren

Contact

Neem contact op met :

Contactpersoon
2