Leergeld Horst ad Maas helpt.

Sociaal
5 augustus 2022

Een eigen laptop, goede fiets, schooltas, mobiele telefoon, rekenmachine, boeken, schoolgeld en een berg aan schoolspullen. De overstap van groep 8 naar de middelbare school is niet alleen een leuke en spannende stap, maar ook een hele dure.

De extra kosten die ouders moeten maken zijn voor gezinnen soms te veel voor de portemonnee.

Stichting Leergeld Horst aan de Maas helpt gezinnen met een laag inkomen bij de extra kosten die ze moeten maken voor de overstap naar de middelbare school. Zo kunnen gezinnen eventueel tegoedbonnen ontvangen voor de aanschaf van schoolspullen, de verplichte laptop of een (tweedehands) fiets. Want geld mag niet de reden zijn om niet mee te kunnen doen op de middelbare school. De regeling is er voor kinderen uit gezinnen met een inkomen rond het bijstandsniveau en zeker ook voor werkende ouders en ondernemers met een laag inkomen.

Zijn schoolkosten voor u een probleem? Neem dan contact op met Leergeld Horst aan de Maas via www.leergeldhorstaandemaas.nl. Leergeld Horst aan de Maas is er ook voor kosten die kinderen moeten maken om mee te doen op een sportclub, zwemles, kindervakantiewerk, muziekles of Jong Nederland.

Wie

Kinderen
Volwassenen