Nieuwsbrief nr. 4

Cultuur
17 juli 2022

Beste lezers.

Voordat we aan de zomervakantie beginnen, informeren we jullie met nieuwsbrief nr 4 over de laatste stand van zaken.

Voorverkoop tickets.

In augustus gaat de voorverkoop van de dagtickets en de passe-partouts via de website van het Witte Dame Festival van start. De dagtickets gaan in de voorverkoop € 8,- kosten en de passe-partouts voor beide dagen (alleen in de voorkoop) gaan € 12,- kosten.

Aan de dagkassa op de festivaldagen kosten de dagtickets € 10,-

Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang.

Door tickets te kopen in de voorverkoop sta je niet in een rij bij de kassa en loop je niet het risico dat het festivalgebied vol is. Informeer dus ook tijdig je vrienden, kennissen en familie en maak van het festival een reünie.

Festivalgebied

Ten opzichte van het festival in 2017 brengen wij enkele wijzigingen aan in de omvang en toegang van het festivalgebied. De enige toegangspoort komt bij restaurant Lekker Gewoen, waar ook de dagkassa staat. Binnen het festivalgebied vallen de Kloosterstraat straat vanaf de toegangspoort , het Pastoor Vullinghsplein, een klein stukje van de Pastoorstraat, de Dorpstraat tot aan de kerk, de Kerkstraat tot aan Beej Toën, het verbindingspad tussen de Kerkstraat en de Venloseweg (naast Beej Toën), de Venloseweg vanaf Beej Toën en het binnenterrein achter het Witte Huis ( hoek Venloseweg/Pastoor Vullinghsplein).

Teaser

De nieuwe teaser (promotiefilm) is klaar. In een kort filmpje van 1,5 minuut wordt een impressie gegeven van het festival in 2017 als opwarmer voor het festival in 2022. Theo van Gestel van BMS videoproducties heeft er een prachtige productie van gemaakt. De teaser is op onze website te bekijken.

Flyer

We beschikken inmiddels over een handzame flyer (A5 formaat) die voor verspreiding beschikbaar is.

Weet je plekken waar deze flyer zeker moet liggen of wil je hem binnen je eigen bedrijf verspreiden?

Laat het ons weten. Bel of app naar Wim Seegers 0622344450.

Website

Op het moment dat jullie deze brief lezen is onze website vernieuwd met het oog op het festival in oktober. U vindt er o.a. informatie over theaterstukken, deelnemende verenigingen en groepen en de promotiefilm.

Theater

In vorige edities van deze nieuwsbrief bent u al geïnformeerd over de inhoud van enkele theaterstukken. In deze nieuwsbrief een tipje van de sluier van de mini opera.

Mini-opera: De oneerlijkheid

Opgevoerd door theatergroep: La Spinetta

Voor de tweede editie van het Witte Dame Festival schreven José Vercoulen en Francine Frencken de mini-opera: De Oneerlijkheid. José en Francine vormen al jaren een cabaret duo waarbij niet alleen humor maar ook muziek een belangrijke rol speelt. Toen gevraagd werd of ze iets konden bijdragen aan het Witte Dame Festival 2022, kwamen ze al gauw op het idee van een muziekvoorstelling. Beiden houden ze van Folkmuziek die naast vrolijke liederen ook veel mooie melancholische melodieën bevat. Daarmee gingen ze aan de slag en zo ontstond de muziekvoorstelling: De Oneerlijkheid, een verhaal over ‘arm en rijk’ waarin de ongelijkheid tussen adel en arbeider wordt aangekaart. De gebruikte melodieën zijn o.a. afkomstig van de Belgische zanggroep Laïs en de Duitse folkband Lilienthal. De dialogen in de 30 minuten durende voorstelling worden in 13 tal scenes volledig gezongen waardoor het de noemer ‘mini-opera’ kreeg, waarbij vermeld moet worden dat het absoluut niet vergelijkbaar is met een klassieke opera.

De voorstelling wordt gespeeld door de twaalf-koppige gelegenheidstheatergroep La Spinetta. De muzikale uitwerking ligt in handen van Jos Boonen en Joep Thijssen die er een prachtige muziekvoorstelling van maakten. De naam La Spinetta is afgeleid van het spinet-geluid dat de muzikanten erbij bedacht hebben om het historisch te laten klinken.

Het is een mooie en vooral ontroerende voorstelling geworden. La Spinetta heeft reeds voor de bezoekers 800 boerenzakdoeken aangeschaft om na afloop de tranen te drogen.

Deelnemende groepen en verenigingen

Inmiddels krijgen wij een steeds completer beeld van de talrijke verenigingen en groepen die gaan meedoen aan het Witte Dame Festival. De animo is erg groot waardoor het aanbod van theater, straatacts, muziek, dans en activiteiten van bewoners in het festivalgebied nog groter en gevarieerder zal zijn dan in 2017.

Twijfel je nog om ook deel te nemen? Informeer naar de mogelijkheden middels een mailtje naar info@wittedamefestival.nl

Bijeenkomsten

Begin september, wanneer de vakanties weer voorbij zijn, organiseren wij nog bijeenkomsten voor de bewoners van het festivalgebied en andere geïnteresseerden. De data worden o.a. bekend gemaakt via Facebook en het Mededelingenblad.

Handige handjes

In de weken voor het festival zoeken wij creatieve en handige mensen die een bijdrage willen leveren aan het maken van attributen en het aankleden van het festival zodat er een Middeleeuwse sfeer in het festivalgebied ontstaat. Interesse laat het weten.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Contact

Neem contact op met Wim:

Wim Seegers
Contactpersoon
6