Veiligheid voor uw kind

Gezondheid
3 juli 2022

Als kind heeft u de zin “ruim je speelgoed eens op” waarschijnlijk (te) vaak gehoord van uw ouders, echter wist u dat wij als politie aan u en uw kinderen graag hetzelfde vragen?

Om de zoveel tijd komt het voor. Een buurtbewoner ziet een verlaten kinderfietsje, step of driewieler staan vlakbij de waterkant en belt 112. Bij zo’n melding nemen wij geen enkel risico. Politie, brandweer en ambulance worden met spoed aangestuurd. Zo komen er oppervlakteredders, duikers en soms zelfs een politie- of traumahelikopter ter plaatse. De kans in namelijk aanwezig dat er een kindje te water is geraakt. In zo’n geval telt iedere seconde.

In de meeste gevallen blijkt, soms na een intensieve zoektocht, dat de kleine eigenaar in orde is en zijn voertuigje tijdens het spelen heeft achtergelaten om elders verder te spelen.

U kunt ons als ouder helpen. Voorzie het rijwiel van uw kroost van uw adres en/of telefoonnummer. Ook zijn er stickers verkrijgbaar met een QR code waarmee vinders met u in contact kunnen komen (zonder adresgegevens te kunnen zien).

Zo kunnen wij als hulpdiensten bij het aantreffen van het fietsje snel controleren of uw kind in orde is.

Daarnaast de vraag of u als ouders een oogje mee in het zeil wilt houden en het rijwiel van uw kind niet onnodig in de buurt van het water te laten staan of liggen.

Mocht u een (kinder)fiets onbeheerd aantreffen nabij de waterkant. Bel dan altijd 112!

Foto: Pexels.com

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen