Evenementenorganisators opgelet!

Sociaal
18 november 2021

In 2022 een evenement organiseren? Meld het vóór 12 december 2021!

Zolang er corona is, blijft het een onzekere periode. Toch willen we de evenementen die voor 2022 op de planning staan inventariseren en op de #evenementenkalender plaatsen. Wanneer je je evenement aanmeldt op deze kalender (vooraankondiging), kunnen wij vroegtijdig signaleren of er meerdere evenementen tegelijk zijn en of dat tot problemen leidt. En kunnen we met u overleggen of het evenement door kan gaan als de coronaregels veranderen. De kalender is niet alleen handig voor organisatoren, maar helpt ons ook in de afstemming met hulpdiensten zoals politie en brandweer.

Weet je nog niet zeker of jouw evenement doorgaat?

Kondig je evenement toch vast aan. Wij kunnen dan alvast rekening houden met je evenement. Je zit nog nergens aan vast als je een #vooraankondiging doet. Je kunt jouw evenement tot 12 december a.s. aanmelden voor op de kalender. Dit kan via: www.horstaandemaas.nl/evenement-vooraankondigen

Handige tips

Verder vind je op onze website voortaan alle relevante informatie, handige tips, links en regels bij het organiseren van een evenement. Denk hierbij aan informatie over vrijwilligers(verzekering, VOG), subsidiemogelijkheden, aankondiging digitale #evenementenborden, verkeer, etc.

Een heel groot struikelblok bleek het digitale aanvraagformulier voor evenementen. Dit werkte niet prettig voor organisatoren. Het aanvraagformulier is aangepast en het vertrouwde papieren formulier (te downloaden via de website) is weer terug. Ook is op de website een evenementenchecker ingebouwd. Deze geeft antwoord op de vraag of een vergunning aangevraagd moet worden of volstaan kan worden met een melding. Verder geeft de checker ook aan of een melding ‘brandveilig gebruik’ en/of een verkeersplan en/of ontheffingen, bijvoorbeeld voor het schenken van alcoholhoudende dranken, aangevraagd moeten worden.

De informatie is te vinden op de pagina www.horstaandemaas.nl/evenementen

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren

Meer informatie