8 Windturbines op Greenport Venlo

Sociaal
22 oktober 2021

Windpark Greenport Venlo zal uit 8 turbines bestaan met een gezamenlijk vermogen van 36 MW en wordt gebouwd op bedrijvenpark Greenport Venlo. Het windpark zal een jaarlijkse hoeveelheid groene stroom opwekken die gelijk staat aan het verbruik van ca. 30.000 huishoudens.

Leden Samenstroom: ‘overeenkomst Windpark Greenport Venlo kan getekend’ Energiecoöperatie Samenstroom en WGV hebben de afgelopen tijd intensief gewerkt aan een samenwerkingsovereenkomst. Op maandag 18 oktober jongstleden heeft de algemene ledenvergadering van energiecoöperatie Samenstroom Venlo unaniem haar goedkeuring gegeven aan de Dienstenovereenkomsten ‘Sociale participatie en communicatie’ en de ‘Financiële participatie’ in Windpark Greenport Venlo. Coöperatie Samenstroom sluit deze overeenkomsten met de eigenaren en exploitanten van het windpark, een consortium van energiebedrijf Greenchoice, Windunie en ABN Amro Energy Transition Fund. De bewonersdeelname in het windpark bestaat in hoofdzaak uit twee onderdelen: de sociale participatie in de vorm van een leefbaarheidsfonds voor de omliggende wijken en buurtschappen en financiële participatie door middel van de uitgifte van obligaties door WGV Holding BV.

Financiële participatie Windpark Greenport Venlo

Omwonenden, inwoners van Venlo, Horst aan de Maas, Peel en Maas en Beesel komen als eerste in aanmerking als het gaat om het verwerven van obligaties in het windpark. Dat is mogelijk wanneer zij lid zijn of worden van burger-energiecoöperatie Samenstroom. Na goedkeuring door de AFM kunnen we meer bekend maken over de details van de obligatieregeling. Gekoerst wordt op het openstellen van de obligatieregeling in 2022.

www.samen-stroom.nl secretariaat@samen-stroom.nl Samenstroom Coöperatie

Wie

Volwassenen