GEZICHT NAAR DE MAAS - STAP VOORWAARTS

Wonen
21 september 2021

PLANNEN BURGERINITIATIEFGROEP GEZICHT NAAR DE MAAS KRIJGEN STEEDS MEER VORM

 

Zoals bekend is de burgerinitiatiefgroep Gezicht naar de Maas bezig met het maken van plannen voor de Maasweerden van Grubbenvorst en alles daaromheen. Tijdens het seminar van 4 maart 2021 heeft de initiatiefgroep de burgers meegenomen in een statusupdate van de plannen. Naar aanleiding van deze statusupdate zijn er veel positieve reacties binnengekomen op de ingeslagen weg naar een mooier Maasdal en een betere verbinding en beleving van Grubbenvorst met de Maas. In navolging op deze reacties is hard gewerkt aan een verdere uitwerking van de plannen om te komen tot inrichting van het gebied tussen Grubbenvorst en de Maas.

 

Aan het Raaieind in Grubbenvorst wordt door DCM (Delfstoffen Combinatie Maasdal) gewerkt aan de aanleg van de CVI (Centrale Verwerkingsinstallatie). Op de CVI worden de bouwgrondstoffen die bij de diverse nog uit te voeren hoogwaterbeveiligingsprojecten langs de Maas vrijkomen verwerkt tot geschikte bouwgrondstoffen. Op zaterdag 2 oktober aanstaande van 10.00 tot 14.30 uur organiseert DCM een open dag op de locatie CVI voor inwoners uit Grubbenvorst. Tijdens deze open dag worden mensen geïnformeerd over het project CVI en de daarmee samenhangende rivierbeveiligingsmaatregelen.

 

Ook zal tijdens deze open dag een aangepaste schets van de burgerinitiatiefgroep te zien zijn. Daarnaast is de aangepaste schets vanaf 3 oktober aanstaande op de Facebookpagina van Gezicht naar de Maas te zien. De initiatiefgroep zet hiermee een volgende stap in de vorming van een uiteindelijk plan van en voor inwoners van Grubbenvorst, dat in gezamenlijkheid tot stand wordt gebracht.

 

Naast deze aangepaste schets wordt momenteel ook hard gewerkt aan een nieuwe film waarin diverse aanbevelingen zijn uitgewerkt en waarbij nadrukkelijk aandacht is voor het unieke terrassenlandschap dat de regio rijk is. Deze film zal naar verwachting in het najaar van 2021 aan alle inwoners en geïnteresseerden kunnen worden voorgelegd om zodoende alle inwoners van Grubbenvorst nogmaals de kans te geven om input te leveren op de gewenste ontwikkeling van Grubbenvorst in de toekomst.

 

Gezicht naar de Maas wil niet alleen het gebied rondom de rivier de Maas verbeteren, maar ook een impuls geven aan de leefbaarheid van het dorp Grubbenvorst voor jong en oud. De waarden natuur, rust en ruimte, leefbaarheid, wonen, recreatie en toerisme en een passende multifunctionele accommodatie hebben hierbij volop de aandacht.

 

Kortom, koppelkansen alom. Voor vragen kunnen inwoners en geïnteresseerden terecht op de Facebookpagina van Gezicht naar de Maas of via mailadres: gezichtnaardemaas@kragten.nl

Wie

Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk