Opknapbeurt Pastoor Vullinghsplein

16-07-2021

Wonen

OPKNAPBEURT PASTOOR VULLINGHSPLEIN

“Het mooiste plein van heel Horst aan de Maas is het Pastoor Vullinghsplein in Grubbenvorst."  

Een veel gehoorde opmerking, waar iedereen het wel mee eens kan zijn. Een plein, zeker als je uit Grubbenvorst komt, waar we trots op zijn. Het plein zelf is echter niet meer wat het ooit is geweest en kan wel een flinke opknapbeurt gebruiken. Aangezien er voor 2021 nog een budget beschikbaar is bij de gemeente is er een initiatiefgroep (IG) opgericht om deze opknapbeurt te realiseren. 

We hebben inmiddels bij de verenigingen die regelmatig gebruik maken van het plein en de omwonenden geïnformeerd wat voor hun belangrijk is op en om het plein door ze de vraag te stellen: Wat moet er persé aanwezig zijn en wat persé niet? We kunnen natuurlijk niet alle wensen in vervulling laten gaan, maar toch willen we deze vraag ook graag aan iedere inwoner van Grubbenvorst voorleggen: 

'WAT IS VOOR U VAN BELANG OP EN OM HET PLEIN?"

Als we alle wensen en suggesties in kaart hebben gebracht zal er een conceptplan worden ontworpen wat we voorleggen aan, en zullen bespreken met, de gemeente. Met die input willen we ergens in september het plan aan alle betrokkenen presenteren om vervolgens, uiterlijk in oktober, een aanvraag in te dienen bij de gemeente. Op korte termijn komen er rondom het kiosk al nieuwe planten om het plein er dit jaar al wat fleuriger uit te laten zien.

Graag nodigen wij iedereen uit om voor 1 augustus per e-mail te reageren op genoemde vraag. Uw reactie kunt u sturen naar

pastoorvullinghsplein@dorpsraadgrubbenvorst.nl

Samen gaan we ervoor zorgen dat ons geliefde Pastoor Vullinghsplein ook de komende jaren het mooiste plein van Horst aan de Maas zal zijn en blijven! 

Namens de Initiatiefgroep alvast dank voor het meedenken en uw reactie! 

Contact

Peggy Boogaarts
Contactpersoon

Neem contact op met Peggy:

-11