Taxussnoeisel in strijd tegen kanker!

08-07-2021

Gezondheid

De Taxusinzameling 2021 is inmiddels alweer enkele weken geleden van start gegaan. Normaal gezien draait Stichting Taxus Taxi vanaf begin juni op volle toeren. Dit jaar ligt dat net even anders. Voor de taxusinzameling is de stichting namelijk voor een groot deel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Nu snoeien

Het koude voorjaar heeft gezorgd voor een fikse achterstand in de groei van de taxushagen. Mogelijk heeft Taxus Taxi dit jaar minder oogst dan andere jaren. Het verschil kan nog wel worden gemaakt in het aantal mensen dat meedoet aan de inzameling! De oproep is dan ook aan zoveel mogelijk mensen om hun verse taxustakjes aan de stichting te doneren.

Meedoen?

Geef jouw taxussnoeisel meteen na het snoeien van je haag op via www.taxustaxi.nl/afspraak.

De Taxus Taxi komt vanaf 15 kilo kosteloos jouw snoeisel voor de deur ophalen. Kleinere hoeveelheden kun je inleveren bij de verschillende inzamelpunten. Vind een uitgiftepunt bij jou in de buurt via: www.taxustaxi.nl/uitgiftepunten

Wist je dat?

Broei kun je voorkomen door in het midden van het snoeisel een kuil te maken ter grote van een voetbal?

Gratis materialen

Om de inzameling voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk te maken kunnen gratis tassen en zeilen opgehaald worden op de gemeentewerf: Americaanseweg 43 Horst.

Meer informatie vindt u ook op ons Prikbord