Omroep H a d Maas en P&M samen verder.

Sociaal
14 juni 2021

Omroep Horst aan de Maas en Omroep P&M streven ernaar om vanaf 1 januari 2022 intensief te gaan samenwerken. Dat moet uiteindelijk leiden tot een fusie tussen beide lokale omroepen.

Dat heeft de omroep van Horst aan de Maas aan het gemeentebestuur laten weten.

'Samengaan noodzakelijk'

In februari dreigde het doek te vallen voor Omroep Horst aan de Maas, mede vanwege de financiële situatie. In opdracht van de gemeente Horst aan de Maas heeft een verkenner gekeken met welke partij(en) er een samenwerking mogelijk is. Volgens Thijs Rutten van de Raad van Toezicht heeft een zelfstandige omroep in Horst aan de Maas geen toekomst en daarom is het 'samengaan van meerdere omroepen noodzakelijk'.

Gesprekken

De afgelopen maanden zijn gesprekken gevoerd met onder meer Omroep P&M, Omroep Venray en de lokale nieuwssite Nieuws uit Horst aan de Maas. De uitkomst is dat Omroep Horst aan de Maas samen met Omroep P&M aan een fusieplan gaat werken. "Daarbij is het belangrijk dat de eigen identiteit van de organisaties behouden blijft, zodat het publiek zich blijft herkennen in de lokale omroep", vertelt Omroep P&M-voorzitter Maurice Vervoort. De Raad van Toezicht van Omroep Horst aan de Maas wil in de toekomst ook samen blijven werken met Omroep Venray.

Eigen naam behouden

Het is de bedoeling dat er één organisatie komt, maar Omroep Horst aan de Maas en Omroep P&M behouden wel hun eigen naam. De toekomstige organisatie bestrijkt straks de gemeenten Peel en Maas, Horst aan de Maas en Beesel. In totaal gaat het om zo’n 100.000 inwoners.

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren