Uitgaan

Programma Samenuitbus september 2021

Voor het programma HIER klikken

Uitgaan

Programma Samenuitbus augustus 2021

Voor het programma HIER klikken

Uitgaan

DUO-FIETS, -SCOOTMOBIEL en ROLSTOEL-TAXI

GEBRUIK VAN DUO-FIETS, -SCOOTMOBIEL en ROLSTOEL-TAXI weer mogelijk

La Providence is, door sponsoracties in het bezit van een:

– Duo-scootmobiel

– Duo-fiets

– Rolstoel-taxi

Met deze voertuigen kunnen verschillende mensen samen met hun begeleiders van de omgeving genieten. De voertuigen mogen gebruikt worden door of ten behoeve van:

– bewoners van het zorgcentrum

– aanleunbewoners met een welzijnsarrangement

dorpsbewoners met een vervoer-abonnement

Dorpsbewoners blijken nog slechts sporadisch van de mogelijkheid gebruik te maken. Meer bekendheid is daarom gewenst.

Wist u:

·        dat een jaarabonnement maar € 20,- per jaar kost?

·        dat er vrijwilligers zijn, die u bij het uitje begeleiden?

·        Dat deze vrijwilligers u graag helpen bij het afsluiten van het abonnement en de reservering?

Wilt u meer weten, dan kunt u contact opnemen met:

·        La Providence; tel. 077 - 355 56 56

·        Sjef Sijben; tel. 077 – 366 20 55

Meer hierover kunt u ook lezen op de website van La Providence “Reserveren voertuigen”: https://www.laprovidence.nl/reserveren-voertuigen

Prijs

€20.00
Uitgaan

Programma Samenuitbus juli 2021

Voor het programma HIER klikken

Beweging

Gratis voetbalboarding Horst aan de Maas

Gratis voetbalboarding voor inwoners Horst aan de Maas

Sport aan de Maas en gemeente Horst aan de Maas stellen gratis hun voetbalboarding ter beschikking. Deze middelen zijn in te zetten voor een leuke verenigingsactiviteit, dorpsactiviteit of familiefeest.

Vanaf 5 juni worden veel maatregelen versoepeld en is er weer veel meer mogelijk met name op sportgebied. Ook zijn slotactiviteiten op de vereniging, buurtfeesten en familiedagen binnenkort wellicht weer mogelijk.

“Ons doel is zoveel mogelijk inwoners uit gemeente Horst aan de Maas in beweging te brengen en houden. Met deze voetbalboarding hopen we de inwoners van Horst aan de Maas een sportieve en leuke dag te kunnen bezorgen”, aldus Joey Rutten, verenigingsondersteuner van Sport aan de Maas.

Voetbalboarding

Sport aan de Maas en gemeente Horst aan de Maas bieden daarom kosteloos hun voetbalboarding aan. Deze voetbalboarding kan in verschillende afmetingen worden opgebouwd. De maximale afmeting is 18 bij 14 meter en kan zowel opgebouwd worden op gras als op een verharde ondergrond.

Reserveren voetbalboarding

Meer informatie over deze boarding en het reserveren kan via Joey Rutten via joey@negen.nl of 06-47949518.

Activiteitencentrum

Pop-Up Galerie

Hartelijk welkom in de Pop-Up Galerie GEWOON MOOI op de Kloosterstraat 60 in Grubbenvorst.

Fietsenwinkels

Verbong Tweewielers

Verkoop en reparatie van fietsen.

Verhuur van gewone en electrische fietsen.

tel. 077-3663078

info@verbongtweewielers.nl

www.verbongtweewielers.nl

Wijkverenigingen

Filmpje : Dit is Grubbenvorst-Online

Benieuwd naar onze missie?

En wat wij u bieden?

-----

Wij roepen alle Grubbenvorstenaren op om mee te doen!

Deel deze promotievideo's met je vrienden en spoor ze aan om zich ook aan te melden.

Deelname is gratis.

-----

Voor de animatie a.u.b. HIER (inwoners) of HIER (verenigingen/stichtingen, ondernemers en professionals) klikken.

Eten

Lunch service

Wij bezorgen elke dag lunch tussen 12 en 16 uur. Bestel je broodje, soep of combi deal en geef je gewenste bezorgmoment aan. Ook 's avonds bezorgen we je warme maaltijd!

Prijs

€7.00

Impact Online Community Care Platform

Door Zuyd Hogeschool is een wetenschappelijk onderzoek ingesteld naar de betekenis van "Online Community Care Platforms". Hun bevindingen zijn (mede) gebaseerd op de ervaringen dienaangaande bij Grubbenvorst-Online.

Voor het hele artikel van Sarah Willard c.s. HIER klikken

Gezondheid

Veilig en comfortabel oud worden

De werkgroep ‘Langer thuis met technologie’ heeft zich het afgelopen jaar gebogen over de vraag hoe het mogelijk is om in een thuissituatie veilig en comfortabel oud te kunnen worden. Deze werkgroep, bestaande uit enthousiastelingen met verschillende achtergronden uit Horst aan de Maas en Venray, hebben met elkaar afgesproken om particuliere woningbezitters in de regio Horst Venray tijdig te attenderen op de mogelijkheden om meer uit hun woning te kunnen halen middels kleine of grotere aanpassingen.

Woonbehoeften in Horst en Venray veranderen

“De populatie in de regio Horst Venray vergrijst en woonbehoeften veranderen. Daarnaast stijgt, mede door de vergrijzing, de druk op de (mantel)zorg en ontstaat er een groeiende druk op de woningmarkt.” Aldus Adri van Kreeke, voorzitter van de werkgroep. “De uitdaging is om een passend woningaanbod te creëren in de regio dat beter aansluit op de behoefte van een vergrijzende maatschappij. Een levensloopbestendige woning heeft voorzieningen die het mogelijk maken om in de thuissituatie veilig en comfortabel oud te worden.”

De werkgroep heeft geconstateerd dat er nog onvoldoende gebruik gemaakt van de mogelijkheden om langer thuis te blijven wonen. We willen steeds langer veilig en comfortabel thuis blijven wonen, technologie maakt dit mogelijk. Mede door de steun van de partners gemeente Horst aan de Maas, gemeente Venray en Rabobank Noord-Limburg is langerthuiswonen.nu ontwikkeld. Wethouder Roy Bouten, wethouder Anne Thielen en directievoorzitter Addy Lutgenau hebben daarom als eerste een certificaat in ontvangst genomen.

Alle mogelijkheden te vinden op één platform

Om deze boodschap kracht bij te zetten zijn er drie gadgets ontwikkeld, namelijk de Thuistechnologiebox, de Interactieve demowoning én de Langer thuis wonen Label-test. Deze middelen geven op hun eigen manier een inkijkje in de mogelijkheden die momenteel beschikbaar zijn om langer thuis te kunnen wonen. Deze mogelijkheden hebben betrekking op de veiligheid, toegankelijkheid, bereikbaarheid en het comfort van een woning.

Op de website www.langerthuiswonen.nu is het mogelijk om door een fictieve woning te lopen en te ontdekken wat er tegenwoordig allemaal kan in huis. Daarnaast geeft de papieren box de mogelijkheid om zelf een woning in elkaar te zetten en hier een real-life kijkje in te nemen. Voor alle huizenbezitters is het tevens mogelijk om een online vragenlijst in te vullen om zo te kijken of jouw woning toekomst-proof is.

Is jouw woning klaar voor de toekomst? Doe de online Label-test!

“Naast je te laten informeren en inspireren door de hedendaagse mogelijkheden, is het natuurlijk ook erg handig om te weten hoe toekomstbestendig jouw eigen woning momenteel is,” geeft Adri aan. Op de website is het mogelijk om de Label-test in te vullen. Na het invullen krijgt de woningbezitter direct een e-mail met een gepersonaliseerd bronzen, zilveren of gouden certificaat, afhankelijk van de uitkomst van de test. “Uiteindelijk is ons doel om heel Horst en Venray goud te kleuren!”

Wonen

Grubbenvorst - Ken de geschiedenis!

Informatie over Grubbenvorst

Grubbenvorst is een kerkdorp van de gemeente Horst aan de Maas (Nederland). Het is het een na grootste dorp in Horst aan de Maas, met ca 4.800 inwoners

Meer weten over de geschiedenis van deze parel aan de Maas?

Je leest het door HIER te klikken en HIER (Historische Kring Grubbenvorst)

Zoom