Aspergefeest

Evenement

Het Aspergefeest op Pinksterzondag in Grubbenvorst is al meer dan 35 jaar een begrip in Noord-Limburg en ver daar buiten. Jaarlijks mag de organiserende stichting Gewoën Grubbevors zo’n 10.000 bezoekers verwelkomen in het Maasdorp. Dat is niet voor niets, want de bezoekers worden getrakteerd op een gevarieerd programma. Natuurlijk staat de asperge centraal: in de ‘Aspergestraat’ worden bezoekers uitgebreid geïnformeerd over de kweek van de koningin der groenten. Er zijn authentieke aspergebedden aangelegd en aspergeteeltmachines staan uitgestald, ook kan men hier genieten van diverse traditionele en verrassende aspergegerechten.

In het verlengde van de ‘Aspergestraat’ wandelt men over de “Proef de streek-markt”. Daar bieden producenten en handelaren van Noord-Limburgse streekproducten hun waar aan. Bovendien is er een groots opgezette en gevarieerde braderie met standwerkers, kunstenaars, food-trucks en marktlieden. Bovendien zijn er kinderattracties en is er gedurende de dag veel live muziek, dans, theater en ander vertier.

  

Echter zijn het niet alleen asperges die de toon zetten tijdens dit evenement. Elk jaar wordt met trots het Aspergefeest door onze Schutterij St. Jan ingeschoten (geopend), wat ook de aftrap betekend van de braderie waar marktlieden en standwerkers paraat staan om hun spullen aan te prijzen en hun kunsten te vertonen. De braderie wordt aangevuld met diverse kinderattracties om jong en oud te plezieren. Tijdens deze braderie vindt op het Past. Vullingsplein de aftrap plaats van het middagprogramma van het aspergefeest. Traditioneel is het onze eigen Harmonie die het middagprogramma inluidt.

Ook de "Golde Aspergestaeker" wordt 's middags uitgereikt. Deze onderscheiding is voor een persoon uit Grubbenvorst die zich belangeloos heeft ingezet voor de Grubbenvorster gemeenschap.

 

Hierna is het de beurt aan een variatie van lokale, regionale en nationale artiesten die het feest doen losbarsten. Als de laatste geluiden geklonken hebben begint het werk weer voor de tientallen vrijwilligers die elk jaar weer dit feest mogelijk maken. Want het zijn niet alleen Stichting Gewoën Grubbevors die dit geheel organiseren, maar ook veel vrijwilligers (+/- 75) die door diverse verenigingen worden aangedragen. Al met al kan men spreken over een echt dorpsfeest dat voor iedereen gratis toegankelijk is.

 

Wie

Kinderen
Jongeren
Volwassenen
Senioren
Rolstoelvriendelijk

Wanneer

  • Zaterdag 04 juni 2022 van 20:00 tot en met 00:00
  • Zondag 05 juni 2022 van 10:00 tot en met 00:00
juni 2022
madiwodovrzazo
1234
20:00
5
10:00
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Waar

De Akkervrouw 1 Grubbenvorst